Swish

Det finns många sätt att sätta in pengar på spelbolag. En mycket populär betalningsmetod är Swish. Swish är en betalningsmetod som har tagit över betalningsmarknaden i Sverige. Idag använder svenskar i alla åldrar Swish till i princip alla typer av betalning. Spelbolagen har inte varit sena på att anpassa sig efter de nya konsumentbeteendena. Därför erbjuder idag majoriteten av spelbolagen Swish som betalningsmetod. Tidigare har Trustly varit den dominerande betaltjänsten, men nu har det blivit allt vanligare med Swish.

Vad är Swish?

Swish en mobil betaltjänst som möjliggör säkra och snabba betalningar. Den lanserades 2012 och är ett samarbete mellan de sex största bankerna i Sverige. Det fungerar så att du skriver in telefonnumret till personen eller företaget du vill skicka (swisha) pengar till. Därefter signerar du via ditt mobila BankID. Väldigt smidigt och enkelt! För att kunna använda Swish måste du ladda ned Swish-appen från App Store, Google Play eller Windows Store och skapa ett konto.

Fördelar med Swish

Swish är den snabbaste insättningsmetoden på marknaden. För spelbolagen innebär det en låg transaktionskostnad vilket även i längden gynnar spelarna. Många spelare värderar Swish som betalningsmetod och vissa väljer enbart spelbolag som erbjuder Swish som betalmetod. Detta beror dels på den dominerande ställning som Swish skaffat sig på den svenska marknaden. Svenskar känner sig trygga med denna tjänst och vet hur den fungerar. Med andra ord är Swish bekvämt, enkelt och säkert att använda för spelare.

Nackdelar med Swish

Det finns både fördelar och nackdelar med att använda Swish för att sätta in och ta ut pengar hos spelbolag. Den främsta nackdelen är att det inte varit särskilt lätt att göra uttag med Swish hos spelbolagen. Till en början var det även en nackdel att få spelsidor erbjöd tjänsten, men nu finns den hos de flesta spelsidor som har licens i Sverige. En annan nackdel är även de olika insättningsgränserna som förekommer hos vissa spelbolag.